2Verandas – Modern Home Design by Gus Wüstemann Architects

Modern and Luxurious Architecture Design.

Gus Wüstemann Architects designed this modern family house in Erlangen, outside Zurich along the lake. The plot is located on a slope with a breathtaking view of the lake. It consists of the main house on top and a wooden pool house below. Both houses are connected through a stony promenade.

2Verandas House in Erlenbach, Zürich (Switzerland) - Modern Home Design by Gus Wüstemann Architects
2Verandas House in Erlenbach, Zürich (Switzerland) – Modern Home Design by Gus Wüstemann Architects
2Verandas House in Erlenbach, Zürich (Switzerland) - Modern Home Design by Gus Wüstemann Architects
2Verandas House in Erlenbach, Zürich (Switzerland) – Modern Home Design by Gus Wüstemann Architects
2Verandas House - Outside the Luxury House
2Verandas House – Outside the Luxury House
Open Space with Concrete Walls Inside the House
Open Space with Concrete Walls Inside the House
Modern Interior Design Inside the House
Modern Interior Design Inside the House
Puristic Interior Shelf Inside the Modern House
Puristic Interior Shelf Inside the Modern House
2Verandas House in Erlenbach, Zürich (Switzerland) - Modern Home Design by Gus Wüstemann Architects
2Verandas House in Erlenbach, Zürich (Switzerland) – Modern Home Design by Gus Wüstemann Architects
Pool Area of the 2Verandas House
Pool Area of the 2Verandas House
2Verandas House in Erlenbach, Zürich (Switzerland) - Modern Home Design by Gus Wüstemann Architects
2Verandas House in Erlenbach, Zürich (Switzerland) – Modern Home Design by Gus Wüstemann Architects

“The main house is a stony, concrete, hammer shaped volume over two levels, that contains the living rooms. In the upper part is the ‚public ‘living room for invitations and dining with a beautiful view over the lake of Zurich. On the ground level is the family lounge with an exterior patio that can be joined as one room with the living room. All the windows disappear and the inside and outside patio become one. That patio connects all bedrooms and is a lounge to sit together privately and watch a movie.
The circulations in and out of that space are controlled by concrete volumes at the ceiling that condense the space through mass and light and slow the circulation.
The two rooms are crossed above each other, at the ground floor level we pull a wooden curtain around the concrete volume to create the private sleeping quarters.
The upper living room has a shark fin like shape, so the space is very high at the back of the
Space with northern sky lights, and is lower at the front to frame the view.”

No ratings yet.

Please rate this article.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here